Bonus: Jaettu ja sensuroitu rekryilmoitus

Kirjoitin Citylle marraskuussa 2011 Web Developer -rekryilmoituksen, jota luettiin kuukauden aikana yli 18 000 kertaa.

Teksti joutui myös Työ- ja elinkeinotoimiston sensuuriin: vatsalihaksia ei saa olla toivelistalla, mutta komerossa tapahtuva salakähmäily sopii työkkärin listoille menevään ilmoitukseen.

Saimme hakemuksen Dick Buttilta, ja minulle lähetettiin tietysti paljon rivoja kuvia, joissa seikkailivat mm. irstaasti vilkuileva David Hasselhoff ja grillillä paistuva possunpihvi. Treffipyyntöjäkin saapui kiitettävästi.

Ilmoitus jäi erityisen hyvin Reaktorin työntekijöiden mieleen, sillä sain heiltä noin puoli vuotta myöhemmin kalja-alennuskupongin, jossa toivotettiin “hiivaista kesää”.

Ohessa rekryteksti muistoksi jälkipolville.

Pahamaineinen rekry

Olen Essi, Cityn kuuma Community Manager. Leffafriikkeilyn lisäksi olen nördeillyt nettisivujen parissa yli 10 vuotta, mutta olen edelleen vakaasti sitä mieltä, että oliopohjaisten sovellusten taustalla on pakko olla avaruusolioita.

Trololol

Haluatko tulla tänne antamaan minulle lähiopetusta kyseisestä aiheesta? Ok, ei se mitään, kunhan vain suostut salakähmäilyyn siivouskomerossa.

Etsimme siis huikeaan nettitiimiimme uutta jäsentä verkkopalvelumme ylläpitoon ja kehittämiseen. Tämä huikeus ei sitten ole yhtään liioiteltua. Täältä löytyy lisäkseni yksi pienoismallari, kaksi maalaishörhöä Jyväskylästä ja Nintendo-intoilija. Olisi siis korkea aika saada joukkoon joku, joka oikeasti tajuaa koodaamisesta jotakin. Tai ylipäätään tajuaa jotakin.

Vaadimme:

  • Sujuvan suomen kielen lisäksi hallitset nämä: PHP, MySQL, XHTML, WTF, CSS, JQuery, JavaScript, Facebookin kehitystyökalut ja ne kuuluisat oliot.
  • Olet suorittanut kaikkia turhia aiheeseen liittyviä korkeakoulukursseja, joilla et oppinut mitään. As if! Meille koulutustaustallasi ei siis ole merkitystä.
  • Että olet hyvä tyyppi, ehkä jopa huikea. Ja seksikäs. Sixpack on ihan ok, sitä ei tarvitse hävetä. Eikä siis piilottaa paidan alle – varsinkaan töissä.

Ihan jees, jos…

  • Tiedät jotakin Flashista, ActionScriptistä ja käyttäjäystävällisten verkkosivujen suunnittelusta.
  • Ymmärrät, miksi nettisaitille ei vain yksinkertaisesti isketä raivostuttavaa gif-animaatiota troll facen ja Mikki Hiiren sekoituksesta.

Tarjoamme:

  • Emme ole mikään Reaktor, joten ihan turha sellaisia liksoja odottaa. Mutta kyllä täällä maksetaan palkat rahana.
  • Joustavat työajat ja älyvapaan työympäristön.
  • Mielekästä ja haasteellista duunia Suomen johtavan nuorten aikuisten blaablaablaa – no kyllä te tiedätte.
  • Saakelin hauskat duunikaverit. Ne on noi muut, itse olen kaamea tosikko.

Duunaa tämä:

Kuitenkin valehtelet CV:ssäsi vaikka mistä jonglöörausosaamisesta, joten tässä vielä ennakkotehtävä, joka täytyy suorittaa. Mieluiten aika hyvin.

Tehtävä: Tee Facebook-sovellus, jonka kautta omaan profiilikuvaasi lisätään viikset Mustachify.me-palvelun (tai vastaavan) kautta. Viiksitetystä kuvasta tehdään profiilisi uusi oletuskuva automaattisesti. Kaikki viiksitetyt kuvat tulee myös tallentaa paikalliselle palvelimelle sekä tiedot kuvasta ja Facebook-käyttäjästä tietokantaan. Tee myös verkkosivu, josta viiksitettyjä kuvia voi hakea käyttäjän nimen perusteella. Kokonaisuus tulee toteuttaa LAMP-pohjaisesti PHP 5.3:n oliomallin mukaisesti tuotantokäyttöön.

Pelottaako? Hyvä! Lähetä hakemus web-päällikölle, joka on ihan päällikkö. (HUOM: Rekry ei ole voimassa enää.)

if($interested) {
# Liitä mukaan ennakkotehtävään liittyvät hämärät jutut, palkkatoive, CV ja työnäytteet.
mail(‘jesse.valli@city.fi’, ‘Web Developer’, ‘Vapaamuotoinen hakemus’);
}

Treffipyynnöt ja rivot kuvat voi lähettää minulle.