Mies, näin et pääse deittipalvelussa treffeille

Halusin kirjoittaa lyhyen nettideittailuaiheisen jutun, mutten keksinyt mitään omaperäistä lähestymistapaa aiheeseen. Vetoan maanantaihin.

Aluksi ajattelin kirjoittaa Essi tells it all -tyyppisen tunnustusjutun, jossa olisin kertonut kokemuksiani nettitreffeiltä. Sitten tajusin, että äitini järkyttyisi “ja sitten sitä chiliä oli jalkovälissänikin” -tyyppisistä paljastuksista. En halunnut myöskään listata väsyneitä nettideittailuohjeita, vaikka voisinkin yli 40 nettitreffin jälkeen pitää itseäni asiantuntijana. Silti ainoat neuvot, mitä keksin, ovat nämä:

 • Mies: Älä ole idiootti.
 • Nainen: Kirjoita helvetin pitkä vaatimuslista. Revi se, äläkä jatkossa kirjoita mitään yhtä typerää.

Lopulta päätin valita aitoja esimerkkejä niistä lähestymisistä, joita olen kahden vuoden nettitreffailuaikanani saanut. Tunnustan nauraneeni näille, ihan vähän vain. Lohdutukseksi voin sanoa, että kahteen vuoteen mahtuu hyviäkin keskustelunavauksia, jotka eivät tosin ole yhtä huikeita kuin nämä. Taustatietona mainittakoon se, että kerroin omassa treffiprofiilissani hakevani todella vakavalla mielellä omaa Disney-prinssiäni ikähaarukasta 24–30.

Mies, jos haluat päästä nettikirjoittelusta treffeille asti, älä lähetä tällaisia viestejä kenellekään. Et tule saamaan. Mitään.

 1. “Käyn chatissa. Asun Keravalla.”
 2. “no nähdääks siin Otaniemen Nesteellä illemmal ? jos siitä mentäis sit johonki muihin hommiin ;D”
 3. “haluutko käskee orjas tarjoo sulle jotain”
 4. “moi mitä mieltä olet kondomeista?”
 5. “ootko automatkalla koskaan pitänyt pissataukoa mettässä?”
 6. “Moi. Olen eronnut avovaimostani ja emme ole vielä ehtineet muuttaneet erilleen.”
 7. “Hee ehka sä haluksid tuttustu ? olis kiva =)”
 8. “Moi ! Enigma on amerikan eka iso computer ? Yst.Terkuin Hanko tennis Kari”
 9. “Mitä jos yrittäisit tutustua minuun sitoumuksetta? Katsotaan, miltä meistä tuntuu. Kolahtaako jotain tai koemmeko toisiamme haluttavina? Meillä on koko elämä edessämme.” Mike 48 v
 10. “Todellisuudessa taidat etsiä jotakuta kenen kanssa jakaa valta arvostella ihmisiä. Mahdollisesti vähän ylimielistelläkin. Käyttää nokkeluutta ja pientä ilkeää hymyä rankaisemaan.”
 11. “Kannattaako sitä nyt niin aina valkata. Laihduta vähän, muuta asenne positiiviseksi ja muuta tänne landelle, Lassilaan.”
 12. “hei jos annat osoitteesi, niin lähetän jotain villiä ;) saat sit arvostella =)”
 13. “Olisiko Sinussa Naista kokeilemaan puolitosissaan esim. 3-6 kk:n määräaikaista suhdetta aikuisen Miehen kanssa edellyttäen tietysti sitä, että kemiat toimisivat ja ajatukset kohtaisivat noin yleisellä tasolla?”
 14. “lisäys edelliseen viestiin minä olen tämän profiilin omistajan kaveri huomasin sinut täällä kun hän suffasi edes takas ja päätin kirjoittaa sinulle elikäs jotenkas laitoin viestii kaverin palstan kautta … mutta mikäli haluat kuvani nähdä voin sen puhelimestani sinulle lähettää … ; )”
 15. “Oon varattu. Mutta voin tarjoo seksii rahasta!”
 16. “Täälläpäin olisi tumma, tulinen, rohkea, romanttinen, rehellinen, erittäin sporttinen, huumorintajuinen, itsenäinen, luotettava, terveen itsetunnon omaava, mukava, määrätietoinen, avoin, puhelias, pitkä, älykäs, trendikkäästi pukeutuva, ymmärtäväinen, yllätyksellinen, sosiaalinen, itsestään ja ulkonäöstään huolta pitävä, komea 26-vuotias mies.”
 17. “kiinostaako 21v jätkä tykään lapsista ja eläimistä tuu meseen jutellaan sielä lisää t. komia_mies”
 18. “Luonteeltani olen hyvin sosiaalinen ja urheilullinen.”
 19. “Huultesi kimallus näkyy kauas ja ehkä saan kokea Sinun henkevien ajatustesi lumovoimaisuus, vai onko asetettu tarpeettomiakin esteitä lähestyä…”
 20. “oisit ihana… jos vaikka kerran kuussa???” Mies 55 v
 21. “Mä pääsisin saunomaan rauhassa koko tän viikon mut ei oikein kenenkään kaverin kalenteriin sovi ja ei oikein yksin jaksas joten ajattelin et se on ainakin rentoo meininkii ja meille suomalaisille sosiaalinen juttu joten ajattelin kysästä et lähetkö kaveriks lämmittää saunaa & tutustuu? :) …lämmittää ensin sen takii ettei nyt ihan heti tuntemattoman kaa ala nakuilee :D”
 22. “Jos tykkäät matkailusta, minulla on hyvä tarjous, jos olet kiinnostunut, ole hyvä ja ota yhteyttä. HUOM. OLEN TOSISSANI.”
 23. “Moi. Voitaisiinko tavata Helsingin keskustassa ensi torstaina. Soittele.”
 24. “mitä kuuluu jos sulla ei ole tänä yönä suunni telmii voinko kutsua sinut johonkiin diskoon tai baariin?”
 25. “Mulla on täällä profiili, 19 vuotias tyttö joka pelaa videopelejä. Saan siihen noin 20 viestii päivässä. Se on sitä varten että opin miten miehet lähestyy tyttöjä. Siksipä mun onkin nyt tehtävä jotain ihan erilaista. Pahoittelen, jos tämä tuo sinulle huonon mielen.”
 26. “hellä ja intohimoinen mies ettii sua. otatko.”
 27. “Olitkos eilen missään bilettämässä? :)…mä olin ensin karaokessa ja Topparissa. Heräsin sit vasta klo 13:15 kun tytär soitti jotta koska lähdetään ostamaan synttärilahjaa… Olimme Jumbossa”
 28. “I look at your profile and I liked it very much, I am very pleased to have with you acquaintance, I see in u good man.”
 29. “hellou seksikäs kisu <332 jos susta saa silleen vähä #### juttu ja netti seuraa ?”
 30. “uuh hottis;) ♥ todella kaunis seksikäs nainen. saisiko susta seuraa? (;”
 31. “Kiinnostaisiko sua lähteä kaveriksi tai pitkille treffeille Assembly-tapahtumaan elokuussa? Voin kertoa mikä niissä eri jutuissa on ajatuksena. Tarvitsen vain yhden tytön sinne.” Viesti lähetetty helmikuussa. Itse tapahtuma elokuussa…
 32. “Miten ihmeessä sä tunnut olevan aina täällä sinkkuna?”
 33. “ois ollu vaan mukavampaa viettä kesä jonkun seuralaisen kanssa ettei tarvis yksin olla.. miksei sulle kelpaa seura?”
 34. “haluatkos nähdä kuvani :) (treffit yhden miehen kanssa kerralla ) mulla tosin muutama sinkku kamukin voin samalla myös heidän kuvat lähettää jos haluat?”
 35. “Pitäisitkö aivan mahdottomana vaihtaa ajatuksia ja kenties ystävystyäkin vanhemman mutta nuorekkaan, taiteellisen, komean sinkkumiehen kanssa ja ehkä enemmänkin? Kuinka suuri merkitys ikäerolla on sinulle? 53-vuoden iästäni huolimatta suurin haaveeni ja unelmani on saada vielä joskus oma perhe ja lapsia ja kokea kerran elämässä isäksi tuleminen ja isänä oleminen.”

Tai ehkä olen vain nirso.

Julkaistu City.fi-palvelussa 19.3.2012.

Julkaistu miljoonajakeluun menneessä paperisessa City-lehdessä vko 36, 2013.