Toy Story -hahmo juo viinaa vapaa-ajallaan – katso paljastuskuvat!

ToysRLikeUs on miamilaisen Santlovin valokuvausprojekti, jolla on Instagram-kuvapalvelussa yli 200 000 seuraajaa. Idea on yksinkertainen: Santlov ottaa todellisuutta ja fantasiaa yhdisteleviä valokuvia tunnetuista lelufiguureista, jotka löytävät itsensä ihmisluonteelle tyypillisistä tilanteista.

Santlovin kuvissa seikkailevat mm. Darth Vader, kapteeni Jack Sparrow, Heath Ledgerin Jokeri ja Jack Skellington Painajainen ennen joulua -animaatiosta. Eniten kuvia on Disneyn Toy Story -hahmosta, Woody-cowboysta. Woody juo Heinekenia, käy vaahtokylvyssä, fanittaa Steve Jobsia, ottaa valokuvia ruoka-annoksistaan ja polttelee vesipiippua. Hahmo tekee siis kaikkea, mitä ihmisetkin tavallisesti tekevät.

“Tarkoituksena on parodioida nykypäivän trendejä ja ihmisten käyttäytymistä”, valokuvaaja ja digiartisti Santlov kertoo.

Hän käyttää useissa kuvissa leluja, joilla hän itse leikki lapsena. Toistuvana teemana on ihmisten teknologiariippuvuus: lelut leikkivät eritoten älypuhelimilla, tablet-laitteilla ja tietokoneilla. Santlov ei yleensä käsittele kuvia lainkaan jälkikäteen, vaan pyrkii venyttämään realismin rajoja niin pitkälle kuin pystyy ilman turhia apuvälineitä.

Santlov varttui Miamissa, jossa hän tutustui graffititaiteen maailmaan. Teini-ikäisenä hän otti vaikutteita Miamin, New Yorkin ja Lontoon katutaiteesta ja -kulttuurista. Santlov oli vahvasti itse mukana graffitipiireissä.

“Jouduin välillä ongelmiin, mutta piireissä liikkuminen myös auttoi minua kehittämään ja hienosäätämään tyyliäni artistina”, Santlov paljastaa.

Artisti jakaa töitään Facebookissa ja Instagramissa nimimerkillä Santlov. Hän pyrkii ottamaan uusia kuvia päivittäin ja aikoo tulevaisuudessa myydä valokuvataidettaan rajoitetuissa erissä. Tällä hetkellä Santlov on mukana kansainvälisessä One Life -valokuvauskilpailussa, josta hän voi yleisön äänillä voittaa 25 000 dollarin rahapalkinnon ja näyttelyn töilleen New Yorkissa.

Ohessa valikoima hauskimpia Woody-kuvia.

Julkaistu City.fi-palvelussa 16.8.2012.